Logo huisartsenpraktijk Merlin

Dokter André van Loenen

Mijn naam is André van Loenen, geboren 19 juli 1970 en ik ben sinds 2006 praktijkhoudend huisarts in Zaandam. Ik heb in 2015 Medisch Centrum Zaanzorg opgericht (gelegen achter het oude Gemeenteziekenhuis van Zaandam), waarin ook mijn huisartsenpraktijk is gevestigd.

We bieden met een heel enthousiast en professioneel team al jaren uitgebreide huisartsenzorg met veel faciliteiten.
Voor ik huisarts werd heb ik als arts bij diverse specialismen gewerkt. Ik ben destijds ook wetenschappelijker onderzoeker geweest. Zie mijn CV als u daar meer over wilt lezen.

Huisarts Andre van Loenen

In mijn privéleven woon ik met mijn samengesteld gezin (mijn partner en ik, 6 kinderen en Ghost de hond) in IJmuiden. Mijn partner werkt bij mij in de praktijk en heeft diverse functies waaronder spreekuur-ondersteuner, operatie-assistente en praktijkmanager. 
Momenteel volgt zij de opleiding tot Physician-assistent, waardoor zij over 2,5 jaar huisartsen-taken mag en kan gaan uitvoeren.

Ik kwam met Carlo Heijmans in aanraking, toen zijn doktersassistente Petra bij mij op een vacature voor doktersassistente reageerde. Ik hoorde dat Carlo per 1 januari 2024 met zijn praktijk wilde stoppen om de jaren daarna als waarnemer te gaan werken.
Er waren dubieus geïnteresseerden om zijn praktijk over te nemen, waarbij ook de beruchte commerciële partijen werden genoemd. Ik besloot de praktijk van Carlo over te nemen en zo geschiedde. Per 1 januari 2024 ben ik volledig verantwoordelijk voor uw huisartsenzorg, de organisatie van de praktijk, het personeel etcetera en heet de huisartsenpraktijk Merlin. 

Gezin Huisarts van Loenen