Logo huisartsenpraktijk Merlin

Waarom Merlin ?

De naam Merlin staat voor verschillende betekenissen:

De Merlin is een kleine valk. Enkele van de betekenissen die aan de valk worden toegeschreven, zijn:

  1. Snelheid en behendigheid: Valken staan bekend om hun snelle vlucht en behendigheid in de lucht, en daarom symboliseren ze vaak snelheid, gratie en wendbaarheid.
  2. Moed en kracht: Vanwege hun jachtvaardigheden en moed bij het aanvallen van prooien.
  3. Wijsheid en helderziendheid: In sommige culturen wordt de valk gezien als een symbool van wijsheid en helderziendheid vanwege zijn scherpe zicht ook op grote afstand.
  4. Spirituele verheffing: De valk wordt soms gezien als een symbool van spirituele verheffing en hogere waarneming, omdat hij wordt geassocieerd met de lucht en de hemel.

Je moet als praktijkhoudend huisarts een duizendpoot zijn en veel eigenschappen bezitten om het vak goed uit te kunnen oefenen. Naast de uitgebreide kennis, zit het vak vol met uitdagingen, zowel op fysiek als mentaal niveau. De hogere waarneming zit hem in het feit dat huisartsen een pluis/niet pluis gevoel ontwikkelen, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze daar naar moeten luisteren.

Merlin (Merlijn) de tovenaar

Merlin is een naam die vaak wordt geassocieerd met de legendarische figuur Merlijn de Tovenaar. Hij wordt vaak afgebeeld als een krachtige magiër en ziener, die over grote wijsheid en kennis beschikt. 

Het magische van de natuur, de mens, de wereld, spreekt dokter van Loenen enorm aan.

“Er gaat geen dag voorbij zonder verwondering”

Merlin sorcerer