Logo huisartsenpraktijk Merlin

Opleidingspraktijk

WIJ ZIJN EEN OPLEIDINGSPRAKTIJK

We leiden dokters op tot huisarts

Dokter van Loenen is sinds 2015 huisartsopleider bij het UMC Amsterdam.  Dit betekent dat er ieder jaar een nieuwe dokter in zijn praktijk komt om tot huisarts opgeleid te worden. De artsen die hij opgeleid heeft vindt u hier
Dit kan een eerste-jaars huisarts zijn of een derde-jaars huisarts. 
Het zijn dus al volledige artsen die worden opgeleid tot het specialisme huisarts.  Dus geen co-assistenten die nog geen dokter zijn. Meestal hebben de betreffende artsen al een tijdje gewerkt in een ziekenhuis. 

Dokter van Loenen vindt opleiden heel belangrijk om ook een toekomstige generatie huisartsen te krijgen die net zo enthousiast over het beroep is en blijft als dokter van Loenen zelf. Want hoe zou onze gezondheidszorg zijn als er geen praktijkhoudende huisartsen meer zijn?   

We leiden doktersassistenten op

Al jaren hebben we doktersassistenten in opleiding in de praktijk.  We zijn een erkend leerbedrijf en bieden de doktersassistente een volledige opleiding, omdat we zeer allround zijn. Onze eigen doktersassistenten kunnen een hoop en scholen zich regelmatig bij. 
We doen onder andere veel zaken met het Regio College in Zaandam.

We leiden soms co-assistenten op

Co-assistenten die stage lopen in de huisartsenpraktijk zijn bijna klaar met hun artsenopleiding.

Co-assistenten hebben een eigen spreekuur en worden gesuperviseerd door de huisarts.  Dit houdt in dat de co-assistent altijd direct zijn of haar bevindingen met de huisarts bespreekt en soms ook samen met de huisarts de patiënt onderzoekt. Wij vinden het belangrijk dat deze dokters in opleiding veel ervaring opdoen in onze praktijk en beleven hoe mooi het vak huisartsgeneeskunde is. 

UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM AMSTERDAM

Ook in de huisartsenpraktijk kan er een co-assistent aanwezig zijn.

We leiden een physician assistent op